De omgeving van Bed & Breakfast ’t Flunderke

Didam is zeer centraal gelegen in een omgeving waar veel te zien en te doen is. De omgeving is landelijk, maar grote steden liggen zijn ook vlot te bereiken. Hier vindt u een lijst met bezienswaardigheden en plaatsen die u kunt bezoeken vanuit Bed & Breakfast ’t Flunderke. Het aantal minuten rijden met auto van onze Bed & Breakfast naar de bezienswaardigheid staat ook aangegeven.


Didam (5 minuten)

De plaats Didam heeft een gezellig en goed bereikbaar centrum met een gevarieerd aanbod van speciaalzaken, diensten, supermarkten en bekende warenhuizen. Parkeren is veelal gratis. De overdekte markthal is zeker op vrijdag (marktdag) leuk om te bezoeken. Ieder jaar wordt in juni ‘Didam op Stelten’ georganiseerd, een festival met muziek, attracties en een sfeermarkt, waarbij Didam volstroomt met steltlopers, oldtimers, wielrenners.
» Meer informatie


Huis Bergh in ‘s-Heerenberg (15 minuten)

Midden in het stadje ‘s-Heerenberg staat het middeleeuwse kasteel Huis Bergh, omgeven door een gracht en half omsloten door een oude vestingwal. De huidige delen van het kasteel dateren uit de 14e, 15e en 17e eeuw. Kasteelbezoek, proeverij van de chateauwijnen, diverse kunsttentoonstellingen en concerten/evenementen maken dit fraaie slot absoluut een bezoek waard.
» Meer informatie


Rosmolen in Zeddam (12 minuten)

De paardenmolen uit 1546 trekt ieder jaar veel bezoekers. Zes keer per jaar wordt er gemalen met behulp van een paard. Dit gebeurt in half juni, juli en augustus. Naast een diaserie over Zeddam en omgeving zijn er in de Rosmolen twee permanente tentoonstellingen: een stenencollectie en een mineralencollectie.
» Meer informatie


Palestra Wellness Stroombroek in Braamt (12 minuten)

In de wellness van Palestra kunt u genieten van de heerlijke Finse sauna’s en thermen. In deze wellness zijn ook beauty- en bodybehandelingen mogelijk waarbij u kunt kiezen tussen westers of oosters georiënteerde stijlen.
» Meer informatie


Paardrijden (15 minuten)

De bosrijke, heuvelachtige omgeving van Didam is ideaal voor paardrijders. U vindt hier een prachtig netwerk aan ruiterpaden in een heerlijk afwisselend en verkeerluw landschap en gastvrije accommodaties voor ruiter én paard! Alle men- en ruiterroutes zijn duidelijk gemarkeerd met routebordjes.
» Meer informatie


Wijngaarden (20 minuten)

De gemeente Montferland, waartoe Didam behoort, heeft twee wijngaarden. Beide wijngaarden hebben verschillende prijzen op hun naam staan. U kunt de wijngaarden bezichtigen, uitleg krijgen over de wijnbouw in Nederland en natuurlijk behoort een wijnproeverij ook tot de mogelijkheden.
» Meer informatie


Wandelen (10 minuten)

Wandelliefhebbers zijn in Didam op de juiste plek! De Montferlandse bossen bieden een prachtige gelegenheid om de kuitspieren klaar te maken voor bijvoorbeeld de Nijmeegse of Achterhoekse Wandelvierdaagse. Via VVV Montferland zijn diverse wandelroutes beschikbaar. Ter plekke worden wandelroutes aangegeven via bordjes.
» Meer informatie


Doetinchem (25 minuten)

Doetinchem biedt voor elk wat wils. Van cultuurliefhebber tot fanatiek shopper: iedereen kan zich goed vermaken in de hoofdstad van de Achterhoek. In Doetinchem worden bovendien allerlei festivals, evenementen en een jaarlijkse stadsfeest georganiseerd.
» Meer informatie


Emmerich

Het Duitse stadje Emmerich ligt ongeveer vijf kilometer ten zuiden van de Nederlandse grens bij ‘s-Heerenberg. Het is nauwelijks te merken dat je de grens over gaat! De deels natuurlijke grens van de Rijn is een prachtig gebied om te fietsen langs de uiterwaarden. De heuvels op de grens geven je een spectaculair uitzicht over het Rijndal.
» Meer informatie


Fietsen

Net als de vele wandelaars en natuurliefhebbers die Montferland met regelmaat bezoeken, kunnen ook fietsers hun hart ophalen in deze omgeving. Zowel natuurliefhebbers als mountainbikers zullen genieten van de prachtige Montferlandse bossen. Er zijn diverse mountainbikeroutes en via het fietsknooppuntennetwerk kunnen gemakkelijk fietsroutes uitgestippeld worden.
» Meer informatie

Vanuit Bed & Breakfast ’t Flunderke zijn ook deze plekken goed bereikbaar:

  • Opstappunt Effeweg.nl – Juffrouw Tok in Nieuw-Dijk/Didam (3 minuten)
  • Doesburg – centrum (12 minuten)
  • Arnhem – centrum (25 minuten)
  • Kleve (Duitsland) – centrum (30 minuten)
  • Apeldoorn – Paleis Het Loo (40 minuten)